Ακρίβεια και συμβάλλοντες

Πήγαμε σήμερα να καθίσουμε στα "Ξύλινα", την Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Καισαριανής που είναι ψηλά στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο Αλσάκι του ΑηΓιάννη, για να αντιμετωπίσουμε την αφόρητη ζέστη και να πάρουμε τον αέρα μας.

Σαφώς και είναι προτιμώτερη σαν επιλογή, από το να πας σε μια καφετέρια, ειδικά το πρωί, μιας και τα δέντρα που σε περιβάλλουν, προσφέρουν αν μη τί άλλο μια αίσθηση δροσιάς και ηρεμίας.

Όταν ήλθε η ώρα να πληρώσουμε, ομολογώ πως χαλάστηκα. Περίμενα, από μια Δημοτική Επιχείρηση "ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ", να έχει τουλάχιστον πιο προσιτές και λογικές τιμές και όχι να ακολουθεί την λογική της αρπαχτής που είναι το χαρακτηριστικό του κάθε βλαχαράπη "επιχειρηματία".

Γιατί αν όχι αισχροκέρδεια, πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την τιμή 2.80€ για ένα φραππέ και 4.80€ για ένα μιλκσέηκ; Έλεος, δεν είναι πια και η τεράστια επένδυση σε υπερπολυτελή κατασκευή και εσωτερικό, ή τα τρελά ενοίκια που ζητάνε ιδιοκτήτες και δήμοι, που θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογήσει τις υψηλές τιμές. Ένα απλό μαγαζί είναι, εν είδη καφενείου, με μερικά τραπεζάκια. Όχι τίποτα το τρομακτικά πολυτελές.

Και για του λόγου το αληθές:

Έλεος!

ikanak

View more posts from this author

Leave a Reply