βιβλιοπωλεία…

Πήγα σήμερα στον Πύργο για να αγοράσω δώρο ένα βιβλίο για τον θείο μου που γιορτάζει την Κυριακή.
Όχι ότι έχει και πολλά βιβλιοπωλεία, αλλά πήγα στο μεγαλύτερο, μήπως και βρω το συγκεκριμένο βιβλίο (Ο αναρχικός των δύο κόσμων της Ούρσουλα ΛεΓκέν), το οποίο πιστεύω ότι θα το εκτιμούσε δεόντως (το θεωρώ ένα από τα καλύτερα βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας και κορυφαίο πολιτικό ανάγνωσμα, η ΛεΓκέν είναι η αγαπημένη μου συγγραφέας).
Το βιβλιοπωλείο, σχετικά μεγάλο όπως είπα, και απ’ ότι φαίνεται αρκετά οργανωμένο, έψαξε στον υπολογιστή, να δει εάν είχε το βιβλίο, δυστυχώς όμως δεν το είχε (δεν είχα και πολλές ελπίδες να πω την αλήθεια).
Ρώτησα την κοπέλα, εάν υπήρχε κανένα άλλο βιβλιοπωλείο που θα μπορούσα να ρωτήσω και μου έδωσε οδηγίες για να πάω.
Πηγαίνω λοιπόν εκεί, ο υπάλληλος (μάλλον οικογενειακή επιχείρηση, θα ήταν ο γιος) δεν είχε ακούσει καν.
Με ρώτησε λοιπόν, ποιος είναι ο εκδότης (πράγμα που με παραξένεψε λίγο) και μετά, έψαξε στο Google για το βιβλίο, το οποίο και βρήκε στο site της “Πρωτοπορίας” και μετά από αυτό βεβαιώθηκε ότι δεν το είχε (προφανώς οι εκδόσεις Parsec δεν είναι στον κατάλογο συνεργατών).
Τους ρώτησα εάν έχουν τα βιβλία θεματοποιημένα, ταξινομημένα κατά είδος, ώστε στην Επιστημονική Φαντασία ίσως και να έβρισκα το βιβλίο τελικά, ίσως να τους είχε ξεφύγει.
Αλλά που… Σιγά μην τα είχαν θεματοποιημένα, ο μόνος τρόπος να βρεις ένα βιβλίο, ήταν να ξέρεις τον εκδότη…
Φυσικά, στην βιτρίνα είχε μόνο τα τελευταία main stream βιβλία, αυτά που διαφημίζει και το Alter…
Δεν μπόρεσα παρά να σκεφτώ, ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, τυχαία βρέθηκε εκεί, απλά, ο ιδιοκτήτης του, έριξε μια ματιά γύρω, είδε τί μαγαζιά υπάρχουν και αποφάσισε να ανοίξει βιβλιοπωλείο που δεν είχε.
Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ανοίξει και μίνι μάρκετ…

ikanak

View more posts from this author

Leave a Reply