Το μέλλον της Ελλάδας

Αντιγράφω από το freeforum-gr.net

Το μέλλον της Ελλάδας.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια φαντασιακή μούντζα στο χάρτη που λέει και ο Σϊμωνας αλλά το να αντιμετωπίζεται η μετανάστευση ως σωτηρία είναι ένα λάθος που μόνο όποιος δεν την έχει ζήσει μπορεί να το κάνει. Η μετανάστευση από ατομική άποψη (όταν γίνεται από ανάγκη και όχι επείδή κάποιος αποφάσισε να πάει να δει τον κόσμο) είναι έσχατη λύση. Από κοινωνική άποψη είναι ανθρωποθυσία. Θυσιάζουμε μερικούς για να κάνουμε χώρο να μη φωνάζουν πολύ οι υπόλοιποι. Και το λέω εγώ που είμαι μετανάστρια πολυτελείας, όχι λατζέρα σε ταβέρνα ούτε πακιστάνι στα φανάρια. Και που έφυγα την εποχή των παχιών αγελάδων όταν εδώ τα αφεντικά κάνανε κρα να βρούνε κόσμο με τα χ προσόντα.

Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από το να ξεριζώνεσαι από τον τόπο σου, όσο σκατά και να είναι αυτός, είναι το να μην έχεις να φας ή να ζήσεις αξιοπρεπώς τη ζωή σου.

Επιπλέον, οσοι θα φύγουν τώρα δε θα βρουν τις ίδιες συνθήκες που θα έβρισκαν πριν λίγα χρόνια ούτε τις συνθήκες που βρίσκει σήμερα οποιοσδήποτε υποψήφιος εργαζόμενος δεν έρχεται από την Ελλάδα. Όταν μυρίζουν απελπισία τα αφεντικά ορμάνε σαν τα λυσσασμένα σκυλιά. Ήδη τρίβουν τα χέρια τους αναμένωντας την άφιξη ανθρώπων με μεταπτυχιακά που θα κοστίζουν λιγότερο από τις γραμματείς και τους κλητήρες τους. Ήδη σε γνωστούς μου έχουν αρχίσει να γίνονται νύξεις ότι πρέπει να σκεφτούν να αναθεωρήσουν την αμοιβή τους γιατί η αγορά είναι γεμάτη ανθρώπους έτοιμους να κάνουν τα ίδια με πολύ λιγότερα.

Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα του Υπαλλήλου και ο πρώτος λόγος που θέλω να τον δω κρεμασμένο ανάποδα από ένα στύλο της ΔΕΗ στο Σύνταγμα. Πουλάει χαρωπά μια ολόκληρη γενιά ελλήνων όπως πουλούσαν τα ιδρύματα της Φρειδερίκης τα παιδιά στους αμερικάνους για "να τα σώσουν από τον κομμουνισμόν".

Η μετανάστευση δεν είναι σωτηρία. Είναι καταδίκη.

ikanak

View more posts from this author

Leave a Reply