(Μικρο;)απάτες Carrefour

Την περίοδο από 6 έως 18 Σεπτεμβρίου 2010, στα Carrefour "τρέχει" μια προωθητική ενέργεια κατά την οποία, αγοράζοντας συγκεκριμένα προϊόντα, σου επιστρέφουν το 100% της αξίας τους σε δωροεπιταγές (για την ακρίβεια, δύο δωροεπιταγές που μπορείς να εξαργυρώσεις την μία μέσα στην εβδομάδα που έπεται της λήξης της ενέργειας και την άλλη, την επόμενη βδομάδα. Για λεπτομέρειες, πηγαίνετε στο site όσο διαρκεί η ενέργεια).

Εγώ, τα συγκεκριμένα προϊόντα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν τα αγοράζω, για λόγους ιδεολογικούς: προτιμώ πάντα τα private label προϊόντα, που ως επί το πλείστον είναι εφάμιλλα σε ποιότητα στο 30-40% της τιμής των επωνύμων. Επώνυμα, αγοράζω όταν είναι ιδιαίτερη προσφορά που η τιμή τους είναι όσο και των μή επωνύμων.

Σκέφτηκα όμως ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, είναι καλή φάση, θα πάρω κάποια πράγματα, και μετά θα χρησιμοποιήσω τις δωροεπιταγές για τις κανονικές αγορές που ούτως ή άλλως θα κάνω.

Στα Carrefour όμως είναι συνηθισμένο να γίνονται μικροαπάτες, παραπλανήσεις του κοινού (έχουν καταδικαστεί εξάλλου αρκετές φορές) οπότε είμαι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικός. Μάλιστα, έχω πολλές φορές εκμεταλλευτεί το policy που έχουν, να σου δίνουν δωρεάν το προϊόν για το οποίο διαπιστώνεις ότι έχει άλλη τιμή στο ράφι και άλλη στο ταμείο.

Μια από τις μικροαπατεωνιές που κάνουν, είναι να βάζουν προϊόντα που συμμετέχουν στην ενέργεια, στο ίδιο ράφι με άλλα, παρόμοια, που όμως δεν συμμετέχουν. Ο ανυποψίαστος καταναλωτής, μέσα στην φούρια του, εύκολα παρασύρεται και παίρνει λάθος προϊόν και φυσικά μετά, στο ταμείο, ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται. Για του λόγου το αληθές:

 

Μια άλλη, είναι να βάζουν ταμπελάκι, σε προϊόντα που δεν συμμετέχουν, μαζί με άλλα που συμμετέχουν και είναι συμπληρωματικά. Για παράδειγμα, συμμετέχουν οι ξυριστικές μηχανές Wilkinson αλλά όχι τα ανταλλακτικά ξυραφάκια. Στο ράφι όμως:

Και φυσικά, όταν πλήρωσα στο ταμείο, τα ανταλλακτικά δεν μέτρησαν στην απόδειξη:

 

Φυσικά, επειδή βρήκαν άνθρωπο να κάνουν τις μικροαπάτες τους, τελικά το προϊόν, το πήρα δωρεάν φυσικά.

ikanak

View more posts from this author

Leave a Reply