Σχολικά βιβλία

Αναρωτιέμαι, μιας και γίνεται και λόγος για προβλήματα στα σχολικά βιβλία φέτος, πόσο να είναι άραγε το κόστος για τα τρία έτη του Γυμνασίου (αντίστοιχα και του Λυκείου) των βιβλίων που λαμβάνει κάθε μαθητής.

Πιστεύω, ότι συνολικά πρέπει να είναι μεγαλύτερο από ένα ebook reader, το οποίο θα μπορούσε να χορηγεί στους μαθητές το υπουργείο Παιδείας, και κάθε χρόνο να φόρτωνε τα αντίστοιχα βιβλία. Τα πλεονεκτήματα; Πολλά, μερικά που μου έρχονται έτσι πρόχειρα στο μυαλό:

1. ΑΜΕΣΗ διαθεσιμότητα των βιβλίων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

2. Μηδενικό ρίσκο καταστροφής των βιβλίων και αντικατάσταση χωρίς κόστος.

3. Τεράστιο οικολογικό αποτέλεσμα με εξοικονόμηση πολλών τόνων χαρτιού, που στην καλύτερη καταλήγει στην ανακύκλωση ενώ στην χειρότερη περίπτωση στην χωματερή

4. Δυνατότητα δυναμικής αναθεώρησης του περιεχομένου, ακόμη και στην διάρκεια της χρονιάς, ώστε οι πληροφορίες να είναι πάντα επίκαιρες και έγκυρες.

5. Απελευθέρωση πόρων από τις εργασίες εκτύπωσης και διαθεσιμότητα αυτών σε άλλες παραγωγικές εργασίες.

6. Κάλυψη του κόστους αγοράς των readers από το Ταμείο Συνοχής. Εξάλλου, πλέον είναι αρκετά χαμηλό το κόστος ενός καλού reader, ίσως και κάτω των 200 ευρώ, ώστε να μην αποτελεί ανασχετικό παράγοντα.

7. Και για τα παιδιά: λιγότερο κουβάλημα βιβλίων (είναι τρομερό το πόσο πολλά κουβαλάν τα παιδιά μας πλέον, εγώ δεν θυμάμαι να κουβάλαγα τόσα, αλλά η τσάντα του μικρού στην έκτη δημοτικού ζύγιζε σχεδόν 10 κιλά!)

ikanak

View more posts from this author

Leave a Reply