Ελληναράδικες πονηριές

Έλαβα ένα μήνυμα από το Dreals.gr το οποίο είναι ένα από τα πολλά sites ομαδικών αγορών που έχουν εμφανιστεί τελευταία στο στυλ του groupon.

Στο συγκεκριμένο “dreal” λοιπόν, βλέπουμε μια προσφορά από ξενοδοχείο της Σίφνου, το Σμαράγδι με τον ισχυρισμό ότι προσφέρει δίκλινο δωμάτιο με έκπτωση 35%, ήτοι, από 81 ευρώ την βραδιά, στα 53 ευρώ.

Πηγαίνοντας όμως στην σελίδα του ξενοδοχείου, διαπιστώνουμε ότι για την χαμηλή περίοδο, 28/8 – 31/10, οι τιμές για το δίκλινο είναι 65 ευρώ το “φθηνό” και 75 ευρώ το “ακριβό”

Πουθενά σε αυτές τις τιμές δεν βρίσκουμε την τιμή 81 ευρώ.

Το ίδιο μπορούμε να διαπιστώσουμε και για μια άλλη προσφορά από την ίδια σελίδα, συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Αρμονία στην Αιδηψό. Εκεί βλέπουμε, ότι το ξενοδοχείο μας “προσφέρει” 5 νύχτες σε τρίκλινο δωμάτιο, με έκπτωση 52% ήτοι από 440 ευρώ “μόνο” 210 ευρώ. Κοιτώντας όμως την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, διαπιστώνουμε ότι για την χαμηλή περίοδο, η τιμή του τρίκλινου είναι 43 ευρώ την βραδιά, δηλαδή 215 ευρώ για τις 5 ημέρες!

Δεν θα με εκπλήξει αν οι συγκεκριμένες προσφορές θα έχουν 0 αγοραστές (το οποίο ισχύει μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Σε τέτοιες εποχές, όπου το στοίχημα πλέον για όλες τις επιχειρήσεις είναι να αποδείξουν ότι σέβονται τους πελάτες τους και δεν προσπαθούν να κάνουν τις κλασσικές ελληνικές πονηριές, τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση. Η αγορά πλέον τιμωρεί ανελέητα τους κακούς επαγγελματίες γιατί δεν έχει τα περιθώρια να “το παίζει large” αλλά και γιατί ο καταναλωτής όλο και περισσότερο το ψάχνει.

Δεν τρώμε πια το κουτόχορτό σας κύριοι, καιρός να αλλάξετε καλλιέργειες στο χωραφάκι σας αν δεν θέλετε να το φάει η ακρίδα.

Το παρόν, ελπίζω να είναι μια παραίνεση και προς τα sites ομαδικών αγορών, να το ψάχνουν κιόλας λίγο για τις προσφορές που ανεβάζουν, γιατί τέτοιοι κακοί πελάτες-συνεργάτες, επηρεάζουν και την φήμη τους με αποτέλεσμα στο τέλος να μην τους παίρνουν οι καταναλωτές σοβαρά.

 

22/5/2016

Πληροφορούμαστε από τους ενδιαφερόμενους, ότι πλέον το domain name http://www.armonia-edipsos.com ανήκει σε άλλη επιχείρηση με την ίδια ή παρόμοια επωνυμία και η οποία δεν συμμετέχει σε sites προσφορών και άρα τα παραπάνω λεχθέντα δεν ισχύουν.

Ούτως ή άλλως το site των προσφορών, έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό.

Ευτυχώς όμως στο Internet τίποτα δεν χάνεται κι έτσι μπορέσαμε να βρούμε την σελίδα από το site προσφορών στο Wayback Machine:

screenshot-web.archive.org 2016-05-22 18-27-58

Από τα στοιχεία επικοινωνίας, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για άλλο κατάλυμα, στον Άγιο Νικόλαο Αιδηψού με νέο domain http://123armoniastudios.com/

ikanak

View more posts from this author
2 thoughts on “Ελληναράδικες πονηριές
 1. Armonia

  Καλησπέρα σας! Διαβάσαμε την ανάρτηση για ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το δικό μας. Το ξενοδοχείο μασ βρίσκετα στην Αιδηψό, λέγεται Αρμονία και ουδέποτε συμμετείχε σε σάιτ με προσφορές όπως αναγράφετε, ούτε και είχε ουδέποτε τόσο ακριβό κόστος ενοικίασης κατά βραδιά. Απ’ όσ ογνωρίζω, το κατάλυμμα΄μου δεν είναι το μοναδικό οπυ φέρει το όνομα Αρμονία στην ΑΙδηψό. Υποθέτω πως κάποιο άλλο κατάλυμα είχε το domain name που αναφέρετε (www.armonia-edipsos.com), το οποίο όμως εδώ και ένα μήνα αγοράστηκε πλέον από τη δική μου επιχείρηση, μαζί με τη διεύθυνση http://www.armonia-edipsos.gr. Στη διαδικασία του Search Optimisation για το κατάλυμά μας λοιπόν, εμφανίζεται το σχετικό χωρίο από το ποστ σας, το οποίο δυσφημεί την επιχείρησή μας, η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με αυτό που αναφέρετε στο ποστ σας. Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα να ερευνήσετε το θέμα και να διορθώσετε αναλόγως το ποστ σας, ώστε να μη διαβάλλει τη δική μου επιχείρηση. Σας ευχαριστώ θερμά και καλό απόγευμα

   
  Reply
 2. Ιωσήφ

  Καλησπέρα, η ανάρτηση είναι από το 2011 και το συγκεκριμένο site προσφορών δεν λειτουργεί πλέον.

  Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενά σας, το ποστ αυτό αφορούσε σε κάτι που ίσχυε τότε και προφανώς δεν ισχύει τώρα.

  Για λόγους αρχείου αλλά και αποκατάστασης της φήμης της επιχείρησής σας, το ποστ δεν θα σβηστεί, αλλά θα γίνει μέσα μια διόρθωση που θα αποκαθιστά την αλήθεια. Με το να σβηστεί απλά, θα συνεχίσει να εμφανίζεται σε αναζητήσεις με το λανθασμένο περιεχόμενο.

  Εάν θέλετε μια διαφορετική διατύπωση, στείλ’ τε μου κι εγώ ευχαρίστως να την ανεβάσω.

  Ιωσήφ

   
  Reply

Leave a Reply