Τι συμβαίνει με το Google Adsense;

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά ο τρόπος που λειτουργούν οι διαφημίσεις του Google έχει γίνει περίεργος (ίσως και ύποπτος με την έννοια ότι χρεώνονται οι διαφημιζόμενοι χωρίς λόγο).

Αν είχα καταλάβει καλά, το adsense υποτίθεται ότι λειτουργούσε ως εξής:

Ανάλογα με τον ιστότοπο που είχες επισκεφτεί και ίσως και τις λέξεις κλειδιά που σε οδήγησαν σε αυτόν, η Google σου εμφάνιζε διαφημίσεις, σχετικές με τις αναζητήσεις σου, το περιεχόμενο του ιστοτόπου κλπ.

Τώρα τελευταία, έχω παρατηρήσει ότι στις διαφημίσεις που μου σερβίρει η Google, σε επαναλαμβανόμενη βάση, περιλαμβάνονται ιστότοποι που ΗΔΗ έχω επισκεφτεί. Και όχι απλά περιλαμβάνονται, αλλά ίσως αποτελούν και τις ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ διαφημίσεις.

Το παρατήρησα με το site του Combox το οποίο είχα επισκεφτεί και από τότε μου βγαίνει συνεχώς στις διαφημίσεις Google. Το ίδιο και με κάποιο site για voip αλλά και το aliexpress.

Δηλαδή, ιστοσελίδες που ήδη έχω επισκεφτεί και εφόσον με ενδιαφέρουν τις έχω στα bookmarks (είτε του browser είτε του μυαλού ;) ) και είναι εντελώς χωρίς αξία αλλά και περιττό κόστος για τον διαφημιζόμενο, να τις ξαναεπισκεφτώ μέσω πληρωμένης καταχώρησης.

Άραγε το έχουν αντιληφθεί αυτό οι διαφημιζόμενοι αλλά και οι συνάδελφοι επαγγελματίες των Google Ads;

ikanak

View more posts from this author
One thought on “Τι συμβαίνει με το Google Adsense;
  1. Keyword tool seo

    Πολύ σωστή η παρατήρηση για τα Google Adwords. Η Google παρέχει πλέον την δυνατότητα του Remarketing, δηλαδή αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα σου η διαφήμιση σου θα εμφανίζεται και σε άλλες ιστοσελίδες που προβάλουν Google Adwords. Αυτό γίνεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, by default είναι 30 ήμέρες.

     
    Reply

Leave a Reply