Αισχρή εκμετάλλευση

Από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό το πανηγύρι με τα μνημόνια και την καταστροφική πολιτική διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας, αναπτύχθηκαν παράλληλα και διάφορες δράσεις αλληλεγγύης αλλά και “αλληλεγγύης”.

Μια από αυτές, τις δεύτερες, πιστεύω όλοι θα την γνωρίζετε: Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι στην έξοδο των σούπερ μάρκετ, όπου μπορείτε να αφήσετε τρόφιμα μακράς διαρκείας, για να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες δράσεις, συσσίτια κλπ. Δεν εξετάζω πού και με ποιο τρόπο χρησιμοποιούνται αυτά τα τρόφιμα, είμαι καλόπιστος ως προς τις προθέσεις αυτών που κάνουν αυτές τις δράσεις.

Αυτό όμως που με εξοργίζει, είναι η στάση των σούπερ μάρκετ.

Ρε καραγκιόζηδες, ρε λαμόγια, ρε εκμεταλλευτές της ανθρώπινης ανάγκης για επίδειξη αλληλεγγύης, τι μας διαφημίζετε ρε χαμέρποντα ασπόνδυλα ότι συμμετέχετε κι εσείς στις δράσεις αλληλεγγύης, όταν τα τρόφιμα που προσφέρουν οι άνθρωποι, ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ;

Αν θέλατε πραγματικά να συμβάλλετε, θα έπρεπε να έχετε προνοήσει, ώστε τα είδη που προορίζονται για την αλληλεγγύη να πωλούνται από εσάς στο κόστος, για να μην πω ότι θα έπρεπε να τα επιδοτείτε κιόλας ώστε να πωλούνται ακόμα και κάτω του κόστους μιας και πρόκειται για ειδικό σκοπό.

Αλλά όχι, εσείς εκεί, να κερδίσετε ακόμα και από αυτό το αγνό αίσθημα προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Έτσι, έτσι καθήκια. Επιβεβαιώστε το ρητό ότι ο καπιταλιστής θα σου πουλήσει το σκοινί που θα τον κρεμάσεις. Κι αν μέχρι τώρα είμαστε τα κορόιδα που απλά βάζουμε την θηλιά γύρω από το λαιμό μας από απελπισία, είμαι αισιόδοξος ότι πλησιάζει και η ώρα σας.

 

ikanak

View more posts from this author
One thought on “Αισχρή εκμετάλλευση
  1. Αιμίλιος ο Κρης

    Τι μου θυμίζει… Τι μου θυμίζει… Α! Τις Μ.Κ.Ο. των παπάδων! Κι αυτοί λένε ότι βοηθάνε. Αλλά όπως έλεγε και ο ΝΤΑΝΙ ΝΤΕ ΒΙΤΟ στην ταινία (…) με o.p.m. (other peoples money).

     
    Reply

Leave a Reply