Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από την Χούντα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα αστυνομοκρατείται, κάθε φορά που υπάρχουν διαδηλώσεις, το ίδιο κάνουν, κλείνουν δρόμους, έχει αστυνομία παντού κλπ κλπ.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά, που με την ευκαιρία επίσκεψης ξένου αξιωματούχου, διακόπτουν την κυκλοφορία για να περάσει.

Είναι όμως η πρώτη φορά που νιώσαμε τόσο βαθιά στο πετσί μας ότι η ελλάδα (το πεζό αρχικό επίτηδες) είναι μια υποτελής χώρα. Μια μπανανία μέσα στην Ευρώπη. Μια ξεφτυλισμένη χώρα που δεν έχει πια δικαίωμα να κατατάσσεται ανάμεσα στις ελεύθερες, δημοκρατικές χώρες.

Αυτό που έγινε χθες, όπου σχεδόν ολόκληρη τη μέρα και τη νύχτα, απαγορευόταν να κυκλοφορήσεις στο κέντρο, ακόμα και πεζή, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου.

Δεν έζησα την Δικτατορία, ήμουν 6 χρονών όταν έπεσε έτσι οι μνήμες μου την αφορούν ελάχιστα. Το μόνο που θυμάμαι είναι τον πατέρα μου να έρχεται λαχανιασμένος την μέρα του Πολυτεχνείου και να μου λέει πως τον κυνηγούσαν οι μπασκίνες αλλά είχε προλάβει να δείρει έναν. Αλήθεια, ψέμματα, το ζουμί είναι ότι στα μάτια του 5χρονου ήταν ο ήρωας που τα είχε βάλει με το καθεστώς.

Δεν την θυμάμαι λοιπόν, αλλά απ’ ό,τι θυμούνται άλλοι, με βεβαιότητα πρέπει πλέον να πούμε ότι:

Τόση Δημοκρατία, είχαμε να δούμε από την Χούντα.

WP_000195

WP_000198

 

ikanak

View more posts from this author

Leave a Reply