Όσα παίρνει… η WIND

Θα έχετε πιθανόν δει την καμπάνια που “τρέχει” εδώ και 2 βδομάδες περίπου η WIND, όπου προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο με 20 ευρώ το μήνα.

Συμπεριλαμβάνει 24άρι ADSL, απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά, 300 λεπτά προς κινητά και άλλα 120 λεπτά στο F2G κινητό σας. Όντως πολύ καλή προσφορά για τους πελάτες της.

Ή, μάλλον να διορθώσω: ΟΧΙ για τους πελάτες της. Για τους πιθανούς πελάτες της, για νέους συνδρομητές.

Όντας συνδρομητής πάνω από 2 χρόνια στην εταιρεία, τους πήρα τηλέφωνο για να αποκτήσω κι εγώ αυτό το πακέτο. Αν μη τι άλλο, η πιστότητά μου θα έπρεπε να ανταμοιφθεί, δεν νομίζετε; Ε, εκεί, στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, δεν το νομίζουν. Για κάποιο λόγο, θα πρέπει να τιμωρηθώ που δεν πήγα σε άλλη εταιρεία και να πληρώνω περισσότερα από τον νέο πελάτη που προσδοκούν να αποκτήσουν.

Θα έπρεπε όμως να ξανακαθήσουν στα θρανία και να μελετήσουν ξανά τα βιβλία τους. Γιατί ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει ένας καλός πωλητής, είναι, ότι απαιτείται 5-10 φορές περισσότερη προσπάθεια να αποκτήσεις νέους πελάτες από το να κρατήσεις τους παλιούς. Μερικοί ανεβάζουν αυτό το νούμερο σε 30 φορές.

Και φυσικά, είναι ακόμη δυσκολότερο, να ξανακερδίσεις πελάτες που είχες αλλά έχασες.

Και ακριβώς αυτό κάνει η WIND τώρα. Πρόκειται να χάσει εμένα από πελάτη. Και πιθανόν και άλλους. Και θα πρέπει να κοπιάσει ΠΟΛΥ για να με ξανακερδίσει. Πιθανόν, προσφέροντάς μου μια ακόμα συμφερότερη συμφωνία. Όπως είχε κάνει πριν από ενάμιση χρόνο περίπου. Που έτρεχε πάλι ένα πακέτο που έβγαινε περίπου 9 ευρώ φθηνότερα από αυτό που είχα εγώ. Και τότε τους πήρα και τότε μου είπαν ότι δεν ισχύει για εμένα αλλά μόνο για νέους πελάτες, αμέσως έκανα αίτηση για να πάω σε άλλο πάροχο και σε 2 μέρες με παίρνουν και μου προσφέρουν έκπτωση 11 ευρώ! Παράνοια;

Για να δούμε τι θα κάνουν τώρα.

Update: Λοιπόν, έκανα αίτηση για ένα αντίστοιχο πακέτο στην HOL. Την επόμενη κιόλας μέρα, με παίρνουν από την WIND, να με ρωτήσουν γιατί θέλω να φύγω. Τους λέω φυσικά, “γιατί δεν μου δίνετε το ίδιο πακέτο που δίνετε στους νέους πελάτες σας με 20 ευρώ το μήνα”. Και μου λέει: “δεν σας δίνουμε το ίδιο πακέτο με 20 ευρώ, γιατί σας το δίνουμε με 17”!

Ίδια ακριβώς τακτική με την προηγούμενη φορά! Δεν δίνουμε στους υπάρχοντες πελάτες τα προνομιακά πακέτα που δίνουμε στους νέους και αν κάνουν κίνηση να την κάνουν, τότε τους τα δίνουμε ακόμα φθηνότερα. Κάποιος εκεί μέσα πρέπει να παίρνει ΠΟΛΥ δυνατό πράμα!

ikanak

View more posts from this author
One thought on “Όσα παίρνει… η WIND
  1. Αιμίλιος ο Κρης

    (μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει με τις χρεώσεις σε Ο.Τ.Ε. και Ουίνδ)

     
    Reply

Leave a Reply